Una nova traïció al poble sahrauí

Després de l’intercanvi de comunicats entre el Govern d’Espanya i el Marroc, el Moviment Valencià de Suport al Poble Sahrauí, MOVAPS, està indignat davant el posicionament, sense cap embut, del Govern d’Espanya cap a les tesis marroquines, contravenint el dret internacional i ignorant les resolucions de Nacions Unides, relatives al dret d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Una vegada més, el govern espanyol es posa del costat de l’invasor marroquí, igual que ja va fer en 1975 quan, sent la potència administradora de Sàhara Occidental, territori pendent de descolonitzar, va trair al poble sahrauí amb la signatura dels Acords Tripartits de Madrid, transferint il·legalment l’administració del territori al Marroc i Mauritània.

Després de 47 anys, ha tornat a passar i el govern de l’estat espanyol s’allunya de la neutralitat mantinguda durant anys i en apostar pel Pla d’Autonomia proposat unilateralment pel Marroc, fa costat clarament a l’ocupant marroquí que vulnera sistemàticament els drets humans de la població sahrauí als territoris ocupats del Sàhara Occidental.

Des de MOVAPS, demanem als partits que conformen el nostre govern i als que li donen suport, així com als partits de l’oposició, que redoblen els seus esforços per a fer valdre el dret internacional i mostren un clar i contundent compromís amb la causa sahrauí rebutjant la decisió del govern, contrària a la legalitat internacional.

L’única solució justa, serà aquella que triï el Poble Sahrauí mitjançant un referèndum d’autodeterminació afavorit per l’ONU.

Reafirmem el nostre compromís amb la RASD i amb els seu únic i legítim representant, el Front Polisario.

Mai caminareu soles!