Programa “Vacances en pau”

VACANCES EN PAU s’insereix en el marc dels “Programes Humanitaris d’Estància Temporal de xiquets i xiquetes estrangers en la Comunitat Valenciana” impulsats des de la Conselleria de Benestar Social.

La coordinació ha estat assumida per la Comissió de Vacances en Pau, realitzant un important i altruista treball que ha permès que l’arribada, acolliment, estància i retorn de xiquets i xiquetes sahrauís s’haja desenvolupat sense contratemps.

Aquest programa, s’organitza a través de les associacions de solidaritat amb el Poble Sahrauí de diferents localitats de la CV garantint el benestar de les i els menors, a més de fons econòmics amb els quals poder cobrir les despeses de desplaçament des dels camps de refugiats sahrauís a Tindouf fins la CV, documentació, equipatges així com les activitats i trobades que s’organitzen amb els xiquets i els monitors en cada municipi.

Reconèixer l’esforç de les famílies acollidores en un programa ple de lligams afectius i experiències vitals.

A més de l’alegria, il·lusions, sensibilització i solidaritat que eixa campanya sempre du als nostres municipis, va permetre:

  • El treball coordinat des de les associacions que som la FASPS-PV
  • L’organització i acollida de xiquetes i xiquets sahrauís als nostres municipis i comarques.
  • L’estància durant els mesos de Juliol i Agost de xiquetes i xiquets sahrauís en llars valencianes, amb tota la riquesa i beneficis que aquesta experiència comporta per a tots els seus participants.