El País Valencià envia la Caravana per la Pau 2013 / 2014


Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí es mobilitzen per recollir aliments i material de primera necessitat. Els valencians envien 47 tones d’aliments per als refugiats sahrauís

Després de dos mesos, les associacions d’ajuda al poble sahrauí del País Valencià han aconseguit recaptar un poc més de 47 tones d’aliments de primera necessitat que s’enviaran als campaments de refugiats sahrauís a Tinduf. El dissabte 22 de febrer ha tingut lloc la càrrega a l’empresa Fustes Barber, al Polígon Fuente del Jarro a Paterna, que tots els anys cedeix les seues instal·lacions per a aquest objectiu.

A més dels 47.258 quilos d’aliments, també s’enviarà material escolar, sanitari, medicaments i roba d’hospital, entre d’altres. Totes aquestes donacions serviran per pal·liar les necessitats bàsiques que pateix la població sahrauí en els campaments, on l’anèmia ja està cronificada en molts d’ell
, sobretot en nens, dones i ancians.

Aquest programa solidari, anomenat Caravana per la Pau es desenvolupa al País Valencià des de fa més de 20 anys. Està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) i compta amb la col·laboració de les diferents associacions d’ajuda al poble sahrauí distribuïdes pels diversos municipis valencians.

El treball en equip de les associacions i la solidaritat de la societat valenciana han fet possible, un any més, que la població sahrauí que viu als campaments puga rebre aquesta quantitat d’aliments i material de primera necessitat. Sabem que és un pegat, però és el que està a les nostres mans, fins que es reconega d’una vegada la independència del Sàhara Occidental“, afirma Lola Claramunt, presidenta de FASPS.