Comunicat VeP

València, 7 de abril de 2020
Estimades famílies acollidores, estimats amis del poble sahrauí. Ahir vam rebre un comunicat de les autoritats de la República Saharauí, a través dels seus representants a Espanya, que no per esperat deixa de ser tan dolorós.
Se’ns comunica que les Vacances en Pau 2020 han de ser suspeses, per causa de la pandèmia actual provocada pel Covid-19.
És una decisió que, malgrat tot, hem de considerar lògica, i assenyada, sobretot veient com s’estan desenvolupant els esdeveniments a nivell global.
Ara per ara, havíem de començar a tancar els llistats de famílies acollidores, i de xiquets acollits. Ja teníem, a la Comunitat, un grup de famílies noves i repetidores, que havíeu de fer possible les VeP 2020.
Però, allò més important és la protecció de la salut dels xiquets refugiats sahrauís, i de les seues famílies, que actualment es troben doblement confinats, per les tancades per la pandèmia i per ser refugiats de guerra.
La suspensió de les VeP no suposa únicament que uns xiquets i xiquetes es quedaran sense un estiu que els enriqueix en vitamines, en salut, en una alimentació equilibrada, en emocions, en coneixement del món… sinó que també és un pont obert entre la població refugiada i el món exterior als campaments.
La suspensió, encara que siga només per un any, de la campanya, suposa un retorcés que costa de recuperar en l’enviament de la solidaritat al poble sahrauí.
Aquesta decisió, a més, s’inclou en una cadena de tancaments (projectes paralitzats, comissions mèdiques bloquejades, …) que no farà gens de bé al recolzament a la causa sahrauí. Però que més prompte que tard tornarem a reprendre.
Volem, des d’ací, agrair, a totes les famílies acollidores que volíeu participar, amb nosaltres, en el programa VeP 2020 i us emplacem a no decaure i esperar la campanya de l’any que ve. I solicitem la vostra col·laboració, més necessaria que mai.
Volem agrair, també, a totes aquelles famílies que, amb nosaltres, heu fet possible tots aquests estius solidaris, amb els xiquets sahrauís corrents pels nostres carrers; amb vosaltres passejant per les khaimes dels camps de refugiats.
MoVAPS

Comunicat de la Delegació del Front Polisario a Espanya