COMUNICAT DEL MOVIMENT VALENCIÀ D’AJUDA Al POBLE SAHRAUÍ AMB MOTIU DE L’ALERTA EMESA PEL MINISTERI D’AFERS EXTERIORS EN ELS CAMPAMENTS DE POBLACIÓ REFUGIADA SAHRAUÍ

El Govern d’Espanya ha alertat de risc d’atemptat contra espanyols i espanyoles als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Tant el Govern sahrauí com Nacions Unides han declarat no tindre constància de cap amenaça de seguretat en els campaments sahrauís.
Des del moviment solidari sahrauí en l’estat espanyol, i concretament el moviment valencià d’ajuda al poble sahrauí donem suport a la postura del Govern sahrauí, qui controla la seguretat als campaments, cuida i acull des de fa 44 anys al moviment solidari.
Aquesta no és la primera vegada que el Govern d’Espanya intenta dissuadir al moviment solidari, cedint a la pressió exercida pel Marroc.
Com a activistes no podem assegurar que les declaracions del Ministeri d’Espanya siguen falses, però sí que per experiència desconfiem profundament de les intencions interessades d’aquestes declaracions en un moment com aquest.
El Govern d’Espanya fa aquestes declaracions just després que el Polisario anunciara el lloc on celebrarà el seu XV Congrés, per al qual espera l’assistència de molts europeus. El Ministeri d’Exteriors fa la seua recomanació just després de reunir-se amb el seu homòleg marroquí i Nacions Unides no té constància de cap amenaça o factor que amenace la seguretat en els campaments. És per aquestes i altres raons històriques per les quals aquesta associació dubta de les intencions reals d’aquesta alarma i posa tota la seua confiança en les autoritats sahrauís, els qui fins hui han gestionat amb netedat la seguretat de tots els que hem viatjat a *Tinduf.
I una vegada més, davant aquestes declaracions, l’únic afectat és el poble sahrauí, qui pot quedar-se sense cooperació i sense les visites solidàries de les famílies d’acolliment espanyoles. Com sempre, és el poble sahrauí el més castigat. 44 anys de maltractament institucional és suficient.
Per tot això, cridem a les famílies d’acolliment a la calma, al suport desinteressat al poble sahrauí, als seus xiquets i xiquetes d’acolliment i a la determinació de continuar donant suport a una causa justa.