Llibertat presos polítics sahrauís (València – Juliol 2017)

llibertat gdeim izik concentracioDes de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Delegació del Front Polisario i l’Associació de sahrauís de València Zemmur, convoquem al moviment solidari amb el poble sahrauí, a les ciutadanes i ciutadans sahrauís que viuen a la diàspora i a la població en general, a l’acció protesta per les injustes condemnes als presos polítics sahrauís ds Gdeim Izik.
Dijous que ve 27, de juliol, es van a dur a terme simultàniament actes al llarg de tot l’Estat Espanyol. Ací a València serà a les 21 hores en la Plaça de la Mare de Déu.
Eixe mateix dia, tindrem sessió de cine, en el Col·legi Major Rector Peset a les 18:30, dins del Cicle de Cinema “Coneix el màs sahrauí a través del cinema”.
Al finalitzar ens dirigirem a la Plaça de la Mare de Déu per a organitzar l’acció.

El campament de la dignitat de Gdeim Izik va ser desmantellat brutalment per la policia i l’exèrcit marroquí. Els presos sahrauís han sigut condemnenats per a intentar silenciar a tot el poble sahrauí.
El tribunal que va actuar en esta paròdia de juí esperpèntic acaba de condemnar a
Cadena perpètua a: Ahmet Sbai, Brahim Ismaili, Abdalahi Lejfauni, Larosi Abdelyalil, Muhammad Bachir Butanguiza, Muhammad Bani, Abhah Abdalahi Admed Sidi.
A 30 anys de presó a: Naama Asfari, Muhammad Burial, Chiej Banga.
A 25 anys a: Hasan Dah, Abdalahi Taubali, L’Husain Ezaui, Muhammad Lamin Haddi, Muhammad Embarek Lafkir, Mohamed-juna Babait, Sidahmed Lamyaied.
A 20 anys a: Muhammad Tahlil, El Bachir Khada, Abdalahi Taubali.
Van ser posats en llibertat Deich Daf i Bakay Arabi per superar el temps de a les penes imposades de sis anys i mig i quatre anys i cinc mesos respectivament.
I ja estaven en llibertat Abderrahman Zeiyu i Ettiki Elmachdoufi, per ja haver complit les seues condemnes de dos anys i tres mesos.
El fet de que un dels presos del grup, Hassanna Aalía, es trobe a Espanya en qualitat d’asil polític demostra clarament que este ha sigut un juí polític.

________________________

Desde la FASPS-PV, la Delegación del F.P y Zemmur, convocamos al movimiento solidario con el pueblo saharaui, a los y las ciudadanas saharauis que viven en la diàspora y a la población en general, a la acción protesta por las condenas a los presos políticos saharauis ds Gdeim Izik.
El próximo jueves 27, de julio, se van a llevar a cabo simultáneamente actos a lo largo de todo el Estado Español.
Aquí en Valencia será a las 21 horas en la Plaza de la Virgen.
Ese mismo día, tendremos sesión de cine, en el Col·legi Major Rector Peset a las 18:30, dentro del Cicle de Cinema “Coneix el món sahrauí a través del cinema”, que este año se está llevando a cabo la segunda edición. Al finalizar nos dirigiremos a la Plaza de la Virgen para organizar la acción.

El campamento de la dignidad de Gdeim Izik fue desmantelado brutalmente por la policía y el ejército marroquí. Los presos saharauis han sido condenamos para intentar silenciar a todo el pueblo . El tribunal que actuó en esta parodia de juicio esperpéntico acaba de condenar:
a cadena perpetua a: Ahmed Sbai, Brahim Ismaili, Abdalahi Lejfauni, Larosi Abdelyalil, Mohamed Bachir Butanguiza, Mohamed Bani, Abhah Abdalahi Admed Sidi.
A 30 años de prisión a: Naama Asfari, Mohamed Burial, Chiej Banga.
A 25 años a: Hasan Dah, Abdalahi Taubali, El Husain Ezaui, Mohamed Lamin Haddi, Mohamed Embarek Lafkir, Mohamed-juna Babait, Sidahmed Lamyaied.
A 20 años a: Mohamed Tahlil, El Bachir Khada, Abdalahi Taubali.
Fueron puestos en libertad Deich Daf y Bakay Arabi por superar en prisión las penas impuestas. De seis años y medio y cuatro años y cinco meses respectivamente.
Y ya estaban en libertad Abderrahman Zeiyu y Ettiki Elmachdoufi, por ya haber cumplido sus condenas de dos años y tres meses.
El hecho de que uno de los presos del grupo, Hassanna Aalía, se encuentre en España en calidad de asilo político demuestra claramente que este ha sido un juicio político del gobierno marroquí; convertido en farsa de justicia.llibertat gdeim izik