Trobada a Bunyol dels nens sahrauís de Vacances en Pau 2017

Nens, nenes i familiars acollidors es donaran cita en la localitat de Bunyol. Tots ells procedents del programa “Vacances en Pau”. Serà un acte festiu i reivindicatiu.

2017 Trobada VePL’associació d’ Ajuda als Pobles (Quart de Poblet) i l’Ajuntament de Bunyol han informat que el proper dissabte 22 de juliol tindrà cita a Bunyol la tradicional “Trobada” de xiquets i xiquetes saharauis que venen a pasar l’estiu al País Valencià en el marc del programa de “Vacances en Pau”. Aquest programa permet que centenars de nens i nenes sahrauís gaudeixin d’unes vacances allunyats de les extremes condicions climàtiques que pateixen en els campaments de refugiats al desert del Tinduf (Algèria) en el període estival. Una forma de passar un estiu diferent, conèixer un altre món, la seua terra, cultura i poble.

La trobada té com a objectiu donar la benvinguda als xiquets sahrauís així com a les famílies acollidores. A la vegada té caràcter reivindicatiu per a exigir el compliment dels acords internacionals així com la celebració del referèndum d’autodeterminació previst des de l’any 1992 perquè el poble sahrauí puga tornar al territori del Sàhara Occidental, actualment ocupat per Marroc de forma il·legal i en el qual l’estat espanyol té una responsabilitat històrica en la resolució d’aquest conflicte, ja que el Sàhara era colònia espanyola i encara hui és la potència administradora en aquest territori. També es demana l’alliberament dels presos polítics sahrauís, com és el cas dels “presos de Gdeim Izik”, així com el respecte als drets humans sota ocupació del Marroc.

La jornada començarà a les 18.30 amb una rebuda i una concentració als nens sahrauís i les seues famílies acollidores a la Plaça de la Diputació (Bunyol). Posteriorment tindrà lloc la manifestació fins el passeig de San Luis i a les 19:30 es realitzarà un acte públic en l’Auditori Municipal.

En aquest acte intervindran la presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, Lourdes Crespo, el delegat del Front Polisario al País Valencià, Abderrhaman Mohamed Yeslem, el regidor de l’Ajuntament de Bunyol, Carles Xerri, i l’alcaldessa de la localitat, Jonquera Carrascosa.

Posteriorment a l’acte, es farà un sopar solidari de germanor juntament amb els nens i nenes i les seues famílies i amb totes les persones que desitgen assistir. Per aquest sopar es farà una truita de creilles gegant que posteriorment es repartirà en entrepans, a més del picà, la beguda i un gelat. Per als més petits també es comptarà amb jocs infantils i castells inflables. Els tiquets per al sopar tenen un cost de 2 € i la recaptació anirà integra per la federació d’associacions i es destinarà a projectes de cooperació als campaments de refugiats.

Es recorda que per a adquirir el tiquet del sopar hi ha que ficar-se en contacte amb el telèfon 664467000 o a la Biblioteca Municipal de Bunyol.