VACANCES EN PAU 2023


Els xiquets i xiquetes sahrauis dels campaments, viuen en el desert de Tindouf des de que van nàixer. Es calcula que de la població refugiada de quasi 200.000 persones que malviuen en el exili, el 30% son xiquets i xiquetes entre 0 i 14 anys. Es a dir, vora 60.000. D’aquesta xifra, 4000 xiquets/xiquetes, están dins de la edat beneficiaria per a poder eixir en vacances, entre 8 i 12 anys. L’alimentació poc diversificada i desequilibrada, fa que la població infantil junt a dones embarassades, siga un grup de elevada vulnerabilitat amb moltes malalties asociades a una nutrició deficient.

Enguany, el programa torna, amb força, com l’any passat, desitjant que hi haja famílies del País Valencià disposades a acollir, per a complir l’objectiu principal que es oferir un estiu allunyats de les caluroses temperatures i amb l’oportunitat de coneixer una nova cultura, un idioma nou, que amplie la ment de la infancia sahrauí.

La història ens recorda, que el conflicte saharaui, s’arrosega des de 1975, quan Espanya va abandonar el Sàhara i va signar els acords tripartits que donaren el territori, Marroc i a Mauritania. Aquest ultim país, va abandonar la seua part, entregant als saharuis al 1979. Des d’aquel moment continua la cruenta situació que a deixat als saharauis en un estat de divisió i oblit. A dia de hui, l’estat espanyol, continua sent potencia administradora i el proces de descolonització, continua sense finalitzar.

Les associacions membres de MOVAPS, de València i Castelló, han apostat per aquesta acollida que acostará a la nostra terra vora 100 xiquets i xiquetes sahrauis. En Quart, Xirivella, Valencia, Paterna, Mislata, La Vall-Vilavella i Castelló de la Plana, hi ha una associació disposta a oferir informació personalitzada tant d’aquest programa com de la multitud d’activitats que es realitzen per a defensar el dret d’autodeterminació i la llibertat del poble sahrauí.

El retorn al Sahara Occidental, deu estar mes prop que mai.

Si tens temp lliure, vols ser família d’acollida o coneixes algú que puga ser, difon aquest cartell.

Mes informació en el mail oficial de Movaps –

vacancesenpaupv@gmail.com

Escriu-nos el mes aviat possible.

ACULL AQUEST ESTIU!!!