Trobada d’associacions de solidaritat amb el Sàhara a Tavernes de la Valldigna

Cartell específic

Els prop de cent cinquanta xiquets i xiquetes sahrauís que estan acollits al País Valencià, en el marc del programa Vacances en Pau 2019, amb les seues famílies acollidores, amics i organitzacions solidàries amb el poble sahrauí, i organitzacions amigues tenen una cita, dissabte, dia 13 de juliol, a les 18:30 hores, a la Platja de Tavernes de la Valldigna.
L’Ajuntament valler i ACAPS la Safor organitzen aquesta trobada de germanor a la qual assistiran també les autoritats sahrauís al País Valencià i representants de l’Ajuntament de Tavernes.
Les Vacances en Pau són un programa de solidaritat i cooperació amb la població refugiada sahrauí que ja porta molts anys, massa anys, d’història al nostre país.
Es van començar a organitzar als anys vuitanta, en un format diferent a l’actual, eren més aviat colònies d’estiu, quan encara hi havia guerra activa. I un dels destins de l’època va ser l’alberg de Piles, a la nostra comarca.
Des de fa més de vint anys, els xiquets i xiquetes són acollits per famílies a les seues cases. Amb les seues famílies.
Es tracta d’un programa que possibilita una millor atenció sanitària als xiquets i xiquetes, unes vacances diferents, una alimentació més equilibrada i, sobretot, una abraçada afectuosa que se’ls envia, a ells i al poble sahrauí per mostrar-los que no els hem oblidat, que no oblidem la seua lluita per trencar el mur de silenci que amaga la injustícia que estan patint.
Que desitgem fermament i treballem, en la mesura dels nostres possibles, perquè els sahrauís pugen tornar a les seues cases, als seus pobles, al seu país i viure-hi en llibertat.
Que desitgem que el treball de les nostres associacions, de l’arc solidari amb el Sàhara deixe de ser útil, necessari.

Visca el poble saharauí lliure.

Cartell oficial