La FASPS es concentra per celebrar el Dia dels Drets Humans (València – Desembre 2015)

10 DE DESEMBRE DE 2015
DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS
AL SÀHARA OCCIDENTAL LES NACIONS UNIDES MENYSPREEN ELS DRETS HUMANS DEL POBLE SAHRAUÍ

IMG-20151211-WA0001
Avui, Dia Internacional dels Drets Humans, en l’any en que les Nacions Unides celebren el seu 70 aniversari, estem ací per expressar la nostra indignació davant la passivitat i complicitat del Consell de Seguretat de les Nacions Unides en relació als drets humans de la població sahrauí als territoris ocupats per Marroc.
En aquests 70 anys de història, les Nacions Unides han desplegat 69 missions per al manteniment de la pau i la seguretat, 16 de les quals estan en marxa en l’actualitat.
Tanmateix, després de dècades de brutal ocupació per part del Marroc, la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental), única presència de l’ONU en el territori, s’ha mostrat INCAPAÇ de garantir l’exercici del dret a la lliure determinació del Poble Sahrauí, amplament reconegut, i pilar bàsic dels tractats internacionals de Drets Humans, i s’ha mostrat INCAPAÇ, a més, de protegir a la població civil sahrauí als territoris ocupats.

IMG-20151210-WA0002

IMG-20151211-WA0004
Tal com s’assenyala a l’Informe de la Missió de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans al Sàhara Occidental i als campaments de refugiats de Tinduf” de 2006 (document que per estranyes raons encara no ha estat fet públic oficialment per la Organització, tanmateix és conegut el seu contingut), “ quasi totes les violacions dels drets humans al poble del Sàhara Occidental, sota l’autoritat de facte del Govern de Marroc o del Front POLISARI, provenen de la no implementació d’aquest dret humà fonamental”, en referència al dret de lliure determinació.
No obstant, el Consell de Seguretat (del que forma part l’Estat Espanyol en l’actualitat), una i altra vegada dona l’esquena a aquesta realitat i exclou del mandat de la MINURSO la protecció dels drets humans.

IMG-20151211-WA0006

 IMG-20151211-WA0007

 

 

 

 

 

 

 

 

Perquè?
Perquè la MINURSO és l’única missió del món que no supervisa la situació dels drets humans?
Cap més cinisme que desplegar una força de pau, cega i muda davant les violacions als drets humans de la població civil sahrauí?

LES NACIONS UNIDES HAN DE PROMOURE I PROTEGIR ELS DRETS HUMANS DEL POBLE SAHRAUÍ.

ELS DRETS HUMANS NO PODEN SER MONEDA DE CANVI NI PODEN SER OBVIATS EN LA TASCA DELS CASCS BLAUS EN EL TERRITORI.

AL SÀHARA OCCIDENTAL NO PODRÀ HAVER PAU, NI ACORD POLÍTIC VIABLE SENSE ATENDRE ALS DRETS HUMANS I A LA REPARACIÓ DE LES VÍCTIMES.

NO MÉS EXCUSES!!!!

PAU, JUSTÍCIA I LLIBERTAT PER AL POBLE SAHRAUÍ!!!

IMG-20151211-WA0015