Finalitza la campanya “Caravana per la Pau” (2016)

Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí del País Valencià han participat activament en la recollida d’aliments i materials

Els valencians donen 45 tones d’aliments per als refugiats sahrauís

Després de mesos de campanya, la “Caravana per la Pau” d’ajuda al poble sahrauí ha arribat a la seua fi. La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), com cada edició, s’ha encarregat de l’organització del projecte. Aquest any s’han recol·lectat 45 tones d’aliments de primera necessitat (sucre, oli i arròs), que s’han d’enviar als campaments sahrauís de Tindouf. La càrrega es va realitzar el passat dissabte a Telemix Logistic S. L, al Polígon Industrial Fuente del Jarro, a Paterna.
A més dels 45.000 quilos d’aliments recollits, es facturarà material escolar i sanitari, dispositius electrònics, vehicles de transport i plaques solars. També s’enviaran equipaments destinats a l’Escola de Ceràmica Sahrauí de L’Aaiun, una acadèmia sense ànim de lucre que ofereix a les dones dels campaments l’oportunitat de guanyar-se la vida a través de la ceràmica.

D’altra banda, la càrrega inclou 40 palets amb material de neteja per a hospitals i 2 palets de material sanitari, que s’emmarquen dins d’un projecte subvencionat per la Generalitat i l’Ajuntament de València.

Durant la campanya, han col·laborat amb la FASPS les diferents associacions d’ajuda al poble sahrauí del País Valencià, la Generalitat i l’Ajuntament de València, l’EMT, la Universitat Politècnica de València i diferents donants particulars.

La caravana servirà per pal·liar en la mesura del possible les mancances nutricionals i sanitàries a què s’enfronten els habitants dels campaments, on malalties com la celiaquia o l’anèmia afecten un gran sector de la població. Aquest projecte porta present a la Comunitat Valenciana més de 20 anys sota l’organització de la FASPS.