El Moviment d´Ajuda al Poble Sahrauí demana el Govern que protegisca l’activista sahrauí.

Demanem el Govern d’Espanya que complisca amb les seues responsabilitats com a potència administradora i, en particular, que garantisca la protecció de l’activista sahrauí Sultana Jaya i la seua família i que exigisca al govern del Marroc el respecte del Dret Internacional Humanitari.

Sultana Jaya és una de les cares més visibles de les zones ocupades del Sàhara Occidental per la seua confrontació directa contra les autoritats d’ocupació marroquines. Ella i la seua família estan sent sotmesos a maltractaments físics i psicològics perquè cessen en les seues reivindicacions pacífiques a favor de l’autodeterminació i independència del poble sahrauí.

El règim marroquí està aprofitant la situació de guerra i el tancament de fronteres per la pandèmia per a instaurar un clima de por i repressió contra els civils sahrauís de les zones ocupades del Sàhara Occidental, última colònia d’Àfrica pendent de descolonització i la potència administradora de la qual continua sent Espanya.

Per tot això ens sumem a la petició d’altres institucions i organitzacions espanyoles per a exigir a Nacions Unides, a la Unió Europea i al Govern d’Espanya que actuen amb caràcter d’urgència i protegisquen l’activista sahrauí Sultana i a la seua família, en autèntic perill i que continuen vivint assetjades, aïllades i confinades per les forces d’ocupació marroquines i exigim al Consell de Seguretat de l’ONU que accelere la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí, segons els acords en diverses resolucions de Nacions Unides.

De la mateixa manera, demanem al Govern d’Espanya que complisca amb les seues responsabilitats com a potència i, en particular, que garantisca la protecció de l’activista sahrauí Sultana Jaya i la seua família i que exigisca al govern del Marroc el respecte del Dret Internacional Humanitari.