Dia de la Persona Refugiada 2017

La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPAS-PV) juntament amb l’associació d’immigrants sahrauís de València (Zemmur) han estat en la manifestació celebrada el 17 de juny a València capital, on es demanava acollir a les persones refugiades que per motius de conflictes armats, polítics i socials es veuen obligades a eixir de la seua terra. I que per desgràcia no troben la suficient ajuda de governs, entre ells els europeus, que fins hui continuen ignorant la tragèdia que està passant a Grècia, païssos dels Balcans i de l’Est d’Europa, així com a la frontera sud en el Marroc. On decenes de milers de persones passen penúries sense ser atesos.

2017-06-17 Dia del refugiat 1

El poble sahrauí coneix molt bé aquesta situació, ja son més de 40 anys d’exili, on més de 180.000 persones viuen oblidades per la Comunitat Internacionalal al desert algerià de Tinduf. Depenent de les ajudes humanitàries en les quals moltes vegades escassegen amb les conseqüències que això comporta, com són desnutrició entre els més menuts i les persones de la tercera edat. Falta de mitjans sanitaris, siga personal o material, educatius, etc. Falta d’oportunitats de formació i millora entre la joventut que porta a la frustració i depressió. La impotència de no veure una solució, que pareix que als grans poders mundials no els interessa trobar.

Per això es important la consciència i la mobilització ciutadana, que els pobles siguen els que exigisquen i a la vegada intenten trobar solucions davant aquestes problemàtiques.

2017-06-17 Dia del Refugiat 2