Concentració per al Dret d’asil d’Hassanna Aalia (València -Febrer 2015)


CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIÓ PER AL DRET D’ASIL DE HASSANNA AALIA

Aquest dies estem vivint amb força preocupació i indignació la situació que esta patint en Hassanna Aalia.
L’Estat espanyol nega l’asil polític a un jove activista sahrauí que està condemnant a cadena perpetua per un tribunal militar del Marroc, per haver participat en el campament de Gdeim Izik. Aquesta negació d’asil per part del Govern español del PP, obliga Hassanna Aalia a deixar el territori español en un marge de 15 dies (des del 19 de gener).
A banda dels pactes que tinguin els governs de l’Estat espanyol i del Marroc, cal recordar que Espanya és part del conflicte al qual està sotmès el Poble Sahrauí. Observem la manca de capacitat i voluntat del Govern espanyol del PP de prendre una decisió justa, legal, d’acord amb les directrius internacionals sobre el Dret a Asil i per aquest motiu convoquem una concentració per denunciar i reclamar l’asilpolític per a  Hassanna Aalia.
Convocatòria:  

Divendres 13 de febrer, 19´30 h a la Delegació de Govern, C/Colon (València)


QUI ÉS HASSANNA AALIA
Hassanna Aalia va nèixer al’Aaiun, Sàhara Occidental al 1988. Al 2010 va participar activament al campament de protesta pacífica de Gdeim Izik.Per aquella participación va ser jutjat i sentenciat a quatre mesos de presó sense execució. A l’Octubre de 2011 té l’oportunitat de viatjar al País Basc amb una beca d’estudis per aprendre l’idioma. El Marroc va fer pública la llista de persones que serien jutjades pels fets de Gdeim Izik i Hassanna decideix esperar per tornar al seu país donat que l’empresonarien les autoritats ocupants marroquines i sol·licitar l’asil polític al govern espanyol. El 17 de febrer de 2013 el tribunal militar de Rabat emet sentència contra 25 civils sahrauís acusats d’haver organitzat Gdeim Izik, entre ells Hassanna Aalia, que roman al País Basc i que és jutjat en rebel·lia. Des de llavors, ha recorregut el territori de l’Estat espanyol per donar a conèixer la situació de desemparament dels seus companys empresonats i la injustícia i la repressió a la qual el règim marroquí somet diàriament al poble sahrauí. Al 19 de gener, a Hassanna el van notificar que la seva petició d’asil queda rebutjada i que el termini de 15 dies per abandonar el territori espanyol.
…..
Exigim al Govern espanyol del PP que reconsideri la petició d’asil de Hassanna Aalia, donat que si torna al seu país será empresonat sense garanties de respecte dels drets humans per les autoritat d’ocupació marroquí, tal com es demostra diàriament amb els presos polítics sahrauís. Si retorna al Sàhara Occidental, les autoritats d’ocupació marroquines el detindran i no tornarà a sortir de presó de vida, perquè és una persona activa políticament i que mai ha deixat de lluitar pacíficament pel dret d’autodeterminació del poble sahrauí, lluita que li ha costat detencions i tortures en nombroses ocasions.
Plataforma de Acción Internacional por los Presos Saharauis de Gdeim Izik.
Campanya a Twitter amb el hastag #AsiloParaHassanna