Comunicat de suport a la lluita de Takbar Haddi

La vaga de fam que manté des de fa alguns dies Takbar Haddi davant del Consolat del Marroc a Las Palmas de Gran Canària encén, de nou, la set de justícia del moviment solidari de suport al Poble Sahrauí. Aquesta dona reclama justícia per al seu fill, assassinat pel violent règim d’ocupació que el Marroc manté al Sàhara Occidental des de fa ja quasi 40 anys.

Mohamed Lamin, de 21 anys, fill de Takbar Haddi, va ser colpejat i durament agredit pels colons marroquins en els territoris ocupats, peça clau del règim de terror imposat per la monarquia marroquina al Sàhara Occidental. Després de més d’una setmana a la recerca d’un metge que curara les lesions sofertes i després de passar dos dies detingut per les forces ocupants sense tractament mèdic, va morir el passat 8 de febrer.

takbarTakbar Haddi es va negar a signar la partida de defunció, exigint per al seu fill una autòpsia amb garanties, perquè s’investigara la negligència mèdica i els maltractaments als quals va ser sotmès. Haddi anuncia que mantindrà la seua vaga de fam fins al final, fins a recuperar el cadàver del seu fill i fins que s’investigue els culpables de la seva mort. I exigeix ​​el cessament de les violacions sistemàtiques dels drets humans de la població sahrauí als territoris del Sàhara Occidental ocupats pel Marroc.

Des FASPS.PV reiterem el nostre total suport a la lluita que Takbar Haddi manté des de Canàries i exigim a la Comunitat Internacional que afronte, d’una vegada per totes, mesures contra les greus violacions de drets humans que la població sahrauí pateix de mans de les forces ocupants marroquins. No oblidem que l’Estat espanyol continua sent la potència administradora que ha de guiar el procés de descolonització d’aquest territori i que, per tant, ha de vetllar pels drets de les persones víctimes de l’abandó que l’Estat espanyol va materialitzar el 1975.

No oblidem que els partits PSOE i PP, responsables en els diferents governs dels últims anys, han mirat cap a un altre costat, prevalent en les seves polítiques les bones relacions amb la dictadura marroquina abans que la defensa de la legalitat internacional.

Com no oblidem, advertim que el Moviment Solidari amb el Poble Sahrauí continuarà al costat d’aquest poble germà fins que se celebre el referèndum d’autodeterminació. I exigim al Govern d’Espanya que, des de la seva posició com a membre del Consell de Seguretat de Nacions Unides impulse urgents mesures per a la vigilància dels Drets Humans al Sàhara ocupat i que inicie un procés irreversible cap al referèndum d’autodeterminació que permeta al Poble Sahrauí viure lliurement en el seu territori.

No oblidem i reiterem que aquest any electoral, les persones amigues del Poble Sahrauí tindrem molt en compte en les urnes a qui ha establert el càstig permanent contra aquest poble germà. Sortirem als carrers tantes vegades com calgui. Signarem aquest any un Contra Acord de Madrid que mostre al món el suport dels pobles de l’Estat espanyol al Poble Sahrauí. Per això tornem a dir:

AMB TAKBAR HADDI I LA SEVA LLUITA PER LA DIGNITAT, AMB LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ.

pots signar clicant ací

concentracio