Caravana Solidària amb el Poble Sahrauí (FASPS-PV 2017)

FB_IMG_1488449236253

Com tots els anys, la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià envia una caravana d’ajuda humanitària cap als campaments dels refugiats sahrauís al desert de Tinduf, a Algèria.

Dissabte,  dia  4,  durant  el  matí,  les  associacions  locals  s’aplegaran  amb  camions,  cotxes  i furgonetes al polígon de Paterna per a omplir tres semiremolcs i una furgoneta amb l’ajuda que han estat arreplegant durant uns mesos.

Enguany, han pogut reunir 65.000 quilos d’aliments de llarga conservació, com arròs, sucre, mel, oli o llegums. A més d’altres 6.000 quilos de farina, macarrons i espaguetis aptes per a persones amb celiaquia, un transtorn alimentari molt freqüent als campaments sahrauís.

A banda del menjar, s’enviarà material i mobiliari escolar, més de 60 plaques solars industrials i domèstiques, i equipament sanitari (llits, matalaps i mantes per a hospitals, material mèdic per a malalts, bolquers per a adults, material d’higiene personal i de neteja, i una ambulància equipada).

Diumenge, els cinc vehicles eixiran cap al port d’Alacant, on es concentren les ajudes de totes les comunitats autònomes d’Espanya. Quan estiga tot reunit, la caravana embarcarà cap a Algèria, i amb protecció militar es dirigirà al centre de distribució que la Mitja Lluna Roja Sahrauí té enmig del desert.

A més d’arribar a totes les wilaies (províncies) i les daires (poblats), s’intenta que l’ajuda cobrisca tots els sectors (alimentació, sanitat, educació…). Però sobretot, es vol garantir que les necessitats bàsiques de la població continuen cobertes en el temps. Per això es dóna molta importància als projectes, com la reconstrucció i el mantenimentd’una clínica dental que unes inundacions va destruir en 2015, molt important per al tractament dels problemes dentals seriosos que tenen els refugiats a causa de la nutrició escassa i deficient, i de les dificultats de mantindre una higiene bucal mínima.

FB_IMG_1488449371411

FB_IMG_1488449409348

Paiporta

FB_IMG_1488449117565

2017 Caravana per la Pau