Caravana per la Pau 2012

Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí es mobilitzen per recollir aliments i material de primera necessitat
Més de 45 mil quilos de solidaritat parteixen de la Comunitat rumb al Sàhara
València (06-02-12). – Després de dos mesos de campanya, la Caravana per la Pau ha aconseguit recollir més de 45.000 quilos d’aliments bàsics i material de primera necessitat, la majoria sanitari i educatiu, per als refugiats sahrauís a Tindouf (Algèria). Aquest cap de setmana s’ha fet tota la càrrega en una nau cedida per Maderas Barber, a Paterna. Després ha estat traslladada en contenidors fins al Port d’Alacant on espera ja per partir cap a Orà. Un cop allà, recorreran més de 1.500 quilòmetres per arribar als campaments on viuen prop de 200.000 refugiats.

Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí de la Comunitat s’han mobilitzat per obtenir tot aquest material de persones i empreses. A més, s’ha fet una vasta tasca en més de 200 col·legis, on s’ha recaptat gran part de la càrrega d’aliments i on a més s’ha treballat en tasques de sensibilització. Tota la coordinació s’ha dut a terme des de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).
Caravana per la Pau és una campanya anual que s’organitza des de la FASPS en què és important recaptar com més millor, però també és essencial que la gent sàpiga a qui està ajudant, qui són els sahrauís i la singularitat del conflicte, així com el paper que ha tingut i té Espanya en ell “, afirma María José Montoro, coordinadora de Caravana per la Pau.

A més dels aliments, sobretot arròs, oli, sucre i llegums, també s’envien als campaments medicaments, material sanitari, un vehicle que servirà d’ambulància, material educatiu i un cap tractor, entre altre tipus de material.