Balanç final de la Caravana per la Pau 2013 (FASPS)

Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí es mobilitzen per recollir aliments i material de primera necessitat

Més de 45 mil quilos d’aliments i material parteixen des del País Valencià als campaments sahrauís

València (11-02-13). – Després de dos mesos de campanya, la Caravana per la Pau ha aconseguit recollir més de 45.000 quilos d’aliments bàsics i material de primera necessitat, la majoria sanitari, per als refugiats sahrauís a Tinduf (Algèria) . Aquest cap de setmana s’ha dut a terme la càrrega en una nau cedida per Maderas Barber, a Paterna. Tot el material ja ha estat traslladat en contenidors fins al Port d’Alacant on en 20 dies iniciarà un camí que el portarà fins als campaments sahrauís a Tinduf (Algèria) per pal · liar algunes de les necessitats bàsiques dels 200.000 refugiats que sobreviuen en ells.

La càrrega total ha estat de 45.711 quilos dels quals, 38.500 són aliments no peribles. La resta és material com ulleres, medicaments, mantes per a bressols destinades a les maternitats dels hospitals, bolquers per a disminuïts profunds, roba esportiva, material per a l’escola de ceràmica i material d’oficina, entre d’altres.


Les Associacions d’Ajuda al Poble Sahrauí del País Valencià s’han mobilitzat per obtenir tot aquest material de persones privades i empreses. Tota la coordinació s’ha dut a terme des de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).

 


Un any més, i malgrat la crisi, empreses i particulars han demostrat el seu suport al poble sahrauí amb la donació d’aliments i materials de primera necessitat. La continuïtat de la Caravana per la Pau és important per tot el que es recull, però també pel treball de sensibilització que fem, que manté visible el conflicte sahrauí ia la seua població “, afirma Pilar Macías, coordinadora de Caravana per la Pau.