A les balconades! (València – maig/juny 2017)

A les balconades Cartell

Volem informar-vos des de la Comissió Política de la FASPS-PV, que estem participant al costat de Jarit en l’activitat cultural que es durà a terme del 25 de maig a l’11 de juny de 2017, sota la consigna “A les balconades!”.

El barri valencià de Russafa acollirà en el seu espai públic diverses activitats de l’art contemporani més reivindicatiu. La temàtica del festival està proposada pels moviments socials a través de les seues campanyes i es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 aprovada per l’ONU.

L’esdeveniment, impulsat per Russafa Cultura Viva, un programa de desenvolupament comunitari intercultural, presenta la seua 7a edició. Aspira a donar visibilitat a les accions reivindicatives i a l’art públic urbà, generant així una cultura participativa i creant un espai de trobada entre els moviments socials, l’art i la societat.

Dins d’aquesta activitat, nosaltres anem a participar en el projecte: “Brodant la revolta” Brodant la revolta és un projecte participatiu d’art contemporani que consisteix en sortir al carrer per brodar pancartes amb missatges feministes i de consciència de gènere. En aquest cas el contingut de la pancarta farà referència a valorar la tasca de lluita i resistència de les dones sahrauís.”

Un dels objectius és que a partir de l’activitat del brodat aquest projecte és convertisca en un espai de reunió de dones de diverses generacions per tal que puguen compartir inquietuds. En aquest cas l’acció de brodar és fa en l’espai públic: mercats, places, parcs. Amb el que aconseguirem visualitzar a les dones sahrauís, i la seua lluita.

El brodat de la pancarta es farà durant tres sessions i en llocs diferents, ens desplaçarem per tal de visibilitzar més l’acte i també per a arribar a un nombre major de dones sahrauís. A pesar que en l’activitat l’objectiu principal és el de reunir a dones sahrauís, fem extensible la invitació a totes les dones interessades a compartir espai i temps on aprendre més sobre la causa sahrauí.