Trobada d’associacions de solidaritat amb el Sàhara a Tavernes de la Valldigna

Cartell específic

Els prop de cent cinquanta xiquets i xiquetes sahrauís que estan acollits al País Valencià, en el marc del programa Vacances en Pau 2019, amb les seues famílies acollidores, amics i organitzacions solidàries amb el poble sahrauí, i organitzacions amigues tenen una cita, dissabte, dia 13 de juliol, a les 18:30 hores, a la Platja de Tavernes de la Valldigna.
L’Ajuntament valler i ACAPS la Safor organitzen aquesta trobada de germanor a la qual assistiran també les autoritats sahrauís al País Valencià i representants de l’Ajuntament de Tavernes.
Les Vacances en Pau són un programa de solidaritat i cooperació amb la població refugiada sahrauí que ja porta molts anys, massa anys, d’història al nostre país.
Es van començar a organitzar als anys vuitanta, en un format diferent a l’actual, eren més aviat colònies d’estiu, quan encara hi havia guerra activa. I un dels destins de l’època va ser l’alberg de Piles, a la nostra comarca.
Des de fa més de vint anys, els xiquets i xiquetes són acollits per famílies a les seues cases. Amb les seues famílies.
Es tracta d’un programa que possibilita una millor atenció sanitària als xiquets i xiquetes, unes vacances diferents, una alimentació més equilibrada i, sobretot, una abraçada afectuosa que se’ls envia, a ells i al poble sahrauí per mostrar-los que no els hem oblidat, que no oblidem la seua lluita per trencar el mur de silenci que amaga la injustícia que estan patint.
Que desitgem fermament i treballem, en la mesura dels nostres possibles, perquè els sahrauís pugen tornar a les seues cases, als seus pobles, al seu país i viure-hi en llibertat.
Que desitgem que el treball de les nostres associacions, de l’arc solidari amb el Sàhara deixe de ser útil, necessari.

Visca el poble saharauí lliure.

Cartell oficial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *