JORNADA DERRIBANT MURS AL SÀHARA
Vine el dissabte al CSOA per a conéixer, generar consciència, reunir forces i visibilizar la situació actual del poble sahrauí.
11.30h Passat i present del conflicte saharaui: En aquest bloc tindrem l’oportunitat d’escoltar persones que estan al capdavant del moviment com són Habibulah Muhammad Emboiric del Front Polisari al Sàhara, Mustapha Muhammad Lamin de l’Associació Zemmur. Embarka Hamoudi Hamdi, ens parlarà del paper de la dona als Campaments sahrauís, Esjaba Messaoud El Gadi de la Lliga de Jóvens Estudiants Sahrauís a Espanya i Cristina Martinez Benitez de Western Sàhara Resource Watch Espanya
Projecció del documental “3 Cámaras Robadas”: En este documental es presenten les dificultats que des de 2009 té Equipe Media per a fer informació i reflectir les violacions als drets humans en el Sàhara Occidental Ocupat, havent d’arreplegar imatges en secret ja que, recorden, no es permet a periodistes estrangers visitar la zona lliurement.
14.00h Menjar Vegà: Les famílies que col·laboren en la jornada s’encarregaran de fer el cous-cous, però en este cas serà vegà. El plat anirà acompanyat d’ensalada, te i postres. APORTACIÓ CONSCIENT.
16.00h Drets Humans al Sàhara Occidental: En este bloc parlarem entorn a la vulneració dels drets humans al Sàhara Ocupat davall l’Ocupació marroquina. Per a això tindrem com invitats a Ahmet Ettanji d’Equipe Media i al BDS Palestina per a unir forces i ser conscients que esta situació no és aïllada.
17.30h Dinàmica de grup. Espai Obert per la causa saharaui: Açò serà un taller obert a tot el món en què després d’haver arreplegat durant tot el matí diferent propostes es puguen canalitzar i generar idees respecte a què podem fer ara. Dinamitzat per les companyes de “La Transformación del Conflicto”.
20.00h Jam oberta “Ritmes del Sàhara”: Aquesta jam serà oberta a tot el públic pel que animem a totes de portar el seu instrument i les seues ganes de crear per a fer un bonic tancament de la jornada.
12.00h Taller de Teatre Infantil a càrrec de Fetesa: Es tracta d’un projecte que aprofita els recursos tant tècnics com humans per a realitzar diverses activitats integrades: tallers de teatre, TEATRE ESCOLAR a SÀHARA i VALÈNCIA, intercanvi d’experiències entre les escoles dels dos països, dotació de material i elaboració de documentals. En aquesta ocasió tindrem la sort de comptar amb elles amb un dels seus números.
També hauran moltes més activitats:
Ceremònia del te amb dàtils
/Poesía Social a càrrec d’Escriptors pel Sàhara, Acció Poètica i Uma Arizkun (Tiempo de Deskuento)
/Exposició fotogràfica de David Segarra
Recorda que van voler soterrar-nos, però no sabien que érem llavors!!