La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS PV), de la mà de la Universitat de València, amb el cicle “Coneix el món sahrauí a través del cinema”, vol apropar a la societat valenciana la realitat del POBLE SAHRAUÍ, que du suportant 40 anys l’ocupació del seu país, el Sàhara Occidental, i que té gran part de la seua població a l’exili.
Mitjançant el cinema volem transmetre la cultura, la historia d’un poble que lluita dia a dia per la seua llibertat.
Hi ha molts documentals i projeccions que tracten la situació del poble sahrauí, de tots ells hem fet la selecció de tres documentals que reflecteixen, des de distints punts de vista, la realitat del Poble Sahrauí.
Desprès de cada projecció, s’obrirà un debat conduit per experts en el tema.
La presentació i obertura de l’acte estarà a càrrec del Vicerector de Internalització i Cooperació de la Universitat de València.
Les pel·lícules:
Dijous 7 de juliol de 2016: 18:00-21:00,
GURBA, dirigida per Miguel Ángel Tobías. A través de diferents
personatges ens transmet la duresa extrema d’una població que porta 40 anys lluny de la seua terra natal.
GURBA és un cant contra la violació del Drets Humans a tot el món i a favor de la llibertat i de la convivència entre pobles.
Dijous 14 de juliol de 2016: 18:00-21:00:
HIJOS DE LAS NUBES, LA ÚLTIMA COLONIA, pel·lícula dirigida per Álvaro Longoria i produïda per Javier Bardem. El documental examina l’actual clima d’agitació política al Nord d’Àfrica i la responsabilitat de les potències Occidentals (especialment Estats Units i França) amb una política exterior basada en interessos econòmics, relegant a un segon pla els principis morals (realpolitik), que ha desencadenat una situació de caos i violència. La pel·lícula
analitza la situació del Sàhara Occidental, l’última colònia africana, una regió a la vora de la guerra.
Dijous 21 de juliol de 2016: 18:00-21:00:
CORIA Y EL MAR, pel·lícula dirigida per Diana Nava, qui participarà al col·loqui. Narra la història d’unes dones lluitadores, tenaces, emotives, nostàlgiques, esperançades, valentes, participatives. Unes dones que varen ser capaces d’aixecar vida en el no res, al més inhòspit dels paisatges, la “Hamada algeriana” del desert del Sàhara.
Amb aquesta pel·lícula tancarem el cicle que pretén trencar el mur del silenci donada la injusta situació que viu el poble sahrauí després de 40 anys d’abandonament.