La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (FASPS-PV) elabora el seu Pla Estratègic per als propers anys.


Vintpersones representants de les diferentsassociacions pertanyents a la Federació han participat en una trobada per planificar les línies estratègiques i accions dels propers.


La trobada ha tingut lloc al Museu Comarcal “Josep Ferrísiha comptat amb la col·laboració del tècnic de la FundacióHorta Sud que haestat l’encarregat de la dinamitzaciói metodologia del mateix.

FASPSPVcompta amb 17 anysd’història i 21associacions federades a tot el País Valencià i la seua missió és la de millorarles condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com dels residentsal Sàhara Occidental ocupat pel Marroc així com promoure i coordinar el treball en xarxa de les seues associacions en campanyes iactuacions conjuntes. Entre els programes que realitza es troben vacances en pau, caravanad’ajuda humanitària, projectes de cooperació, sensibilització, acció política i defensa dels drets humans i formació per a l’enfortiment de les associacionsfederades.

Entreles línies estratègiquesa desenvolupar destaquenentre d’altres: reforçar el treball de les associacionsen cada un dels municipis,reforçar la comunicació i sensibilització pel que fa al conflicte, millorar elscriteris per donar més qualitat al programa de “Vacances en Pau“, diversificarles fonts de finançament i treballar en xarxa amb altresentitats i movimentssocials. Es van valorar positivament les accionsrealitzades per la FASPS-PV respecte a l’enfortiment de l’estructura de la Federació, la formació de lesassociacions, la capacitat de resposta de l’entitat i el compromís dels iles voluntàries.

La trobada forma part d’un projecte per dinamitzar el treball en xarxa de solidaritat amb el poble sahrauí subvencionatper la Diputació de València.

Al costat d’aquest projecte i entre les pròximes accions que la FASPS-PV realitzarà, cal destacar el programa d’acolliment Vacances en Pau” de nens i nenes sahrauís en famílies valencianes durant els mesos d’estiu.

València, 27 novembre 2014