Xàtiva inicia el programa de Vacances en Pau 2011

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva acull aquest estiu a onze xiquets i xiquetes sahrauís del programa de Vacances en Pau.
El programa de Vacances en Pau 2011 està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. El projecte de Vacances en Pau és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i és un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. Un total d’11 xiquets del campaments de refugiats sahrauís seran acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals 6 estaran a Xàtiva, 4 al Genovés i 1 a la Granja de la Costera.
 
La matinada del dimarts 5 i la del dimecres 6 de juliol ha estat molt emotiva ja que han arribat a l’aeroport de València els 11 xiquets sahrauís que passaran l’estiu amb les famílies de Xàtiva i de la Costera. Després, l’autobús que els transportat anava aturant-se per diverses ciutats fins que ha arribat a la rodona de la Plaça de Vicent Andrés Estellés de Xàtiva a on les famílies ja estaven esperant-los i s’ha produït l’encontre dels xiquets i les seues famílies acollidores.
Cal recordar que els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen cobertes les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal. L’estada en famílies de la nostra comarca és una manera més de fer efectiva la nostra solidaritat amb el poble sahrauí. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau 2011  pretén donar a aquests infants la possibilitat de passar diverses revisions mèdiques i participar de les activitats programades (Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a Bunyol, Excursions al Biopark o a l’Oceanogràfic…) i de veure moltes coses que fins ara desconeixien i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.