II JORNADES, DERROCANT MURS PEL SÀHARA

Volem convidar-vos a participar en les II jornades “Derrocant murs pel Sàhara” el diumenge 27 d’octubre de 10:00 a 20:30 al SJM. Gran Via Ferran el Catòlic. 78. València.

Tindrem un equip de facilitació on s’utilitzaran metodologies participatives per a indagar de manera col·lectiva i donar resposta a com des de les nostres organitzacions, o individualment, podem comprometre’ns i trobar respostes a qüestions com “Què puc / podem aportar a la causa sahrauí des d’aquí?”

Centrarem les II jornades a treballar 4 eixos claus en el conflicte sahrauí que ens permeten accionar en el nostre territori.

10:00-10:30. Benvinguda i presentació

10:30-14:00. Dos eixos de treball en paral·lel amb un descans. Espai infantil de sensibilització.

Incidència política: 

Tractarem de generar ponts i sinergies entre diferents organitzacions i col·lectius de la ciutat per poder incidir amb més eficàcia en els posicionaments, accions i activitats tant dins de les institucions com fora per un Sàhara lliure. Sectors com Cooperació internacional, immigració, educació, laboral, centres socials, lluites territorials, veïnals, etc., poden contribuir a la transversalització de la lluita sahrauí des de les seues accions.

Espoli dels Recursos Naturals: 

Analitzarem la situació actual amb Western Sahara Resources Watch i com es pot reflectir en els nostres models de producció i consum diari. Per això posarem en diàleg als diferents agents del nostre territori que estan relacionats amb economia social, producció (horts, ramaderia i agricultura), comerç just, consum, entitats veïnals, sobirania alimentària, energia, cooperació internacional, etc., i elaborar una estratègia comuna que contribuïsca a consumir des del respecte als Drets Humans.

14:00-15:30. Dinar sahrauí, socialització, descans.

15:30-19:00. Dos eixos de treball en paral·lel amb un descans. Espai infantil de sensibilització.

Violació de Drets Humans: 

Comptarem amb companyes d’altres organitzacions que treballen la vigilància i denúncia de les violacions de drets de la població civil i de les persones preses polítiques sahrauís (Drets humans, socials, econòmics, culturals, etc.) en els territoris ocupats i com podem donar suport, des d’aquí, a defensores i famílies vulnerades (Brigades, observadors / es internacionals en judicis a presos i preses).

Comunicació: 

Comunicar a l’exterior el que passa a les zones ocupades pel Marroc és clau. Reporters Sense Fronteres alerta que la persecució, repressió i condemna a les persones reporteres Sahrauís, així com la impossibilitat de periodistes estrangers a accedir al territori, impossibiliten la fluïdesa de la informació. Com mitjans d’informació lliures i alternatius valorarem com millorar la comunicació i com podem donar suport a les persones periodistes amenaçades, perseguides i / o condemnades.

19:00-20:30. Celebració col·lectiva de tancament. Música en directe, Jam …

………….

Tindrem espai infantil de sensibilització, menjar sahrauí, música en directe …

Apunta’t al següent formulari:

https://forms.gle/HWtnJy6bvoVw8bYk9

Ens veiem el diumenge 27 d’octubre de 10:00 a 20:30 al SJM. Gran Via Ferran el Catòlic. 78. València. (Pàrquing a l’interior)

Per un Sàhara lliure